Over Maarten Maneschijn

Na een voortvarende start waarin ik, Maarten Maneschijn en eigenaar van Maneschijn Lifting&Rigging probeerde mijn MBO diploma te halen kwam ik er gaandeweg achter dat stil zitten in de schoolbanken niets voor mij is.

Vanaf 1998 werd het dus tijd om de handen uit de mouwen te steken.

Gedurende de eerste 9 jaren van mijn prille carrière als werknemer was ik in dienst bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in sloopwerken en asbestsanering.

Hier kreeg ik affiniteit en ervaring met het werken met en bij machines en werktuigen, zowel zelfstandig als in teamverband vele projecten tot een goed eind gebracht.

In 2007 was het tijd voor verandering, een nieuwe tak van sport met meer perspectief. Bij een detacheringbureau kreeg ik de kans om mijn TCVT mobiele kraan certificaat te behalen en werd al snel op pad gestuurd.
De eerste jaren vele tonnages rupskranen van veel verschillende fabrikanten bediend, zowel in de bouw als op de pijpleiding, veelal was ik lang voor dezelfde opdrachtgever aan het werk.

Vaak hielp ik een handje mee als er geen kraanwerk was, dit werd altijd erg gewaardeerd en zo leer je ook nog eens wat.

In 2012 werd ik voor verschillende projecten gedetacheerd bij een van ’s werelds grootste aannemers voor het transport van zware ladingen.

Hier kwam ik voor het eerst in aanraking met SPMT’s.
Naast het kraanwerk probeerde ik zoveel mogelijk te helpen bij het transport met SPMT’s en leerde de basisprincipes van deze machine.

In Europa was ik nu in enkele landen werkzaam geweest maar het echte avontuur kreeg ik toen ik in 2012 een contract tekende in Angola, waar ik werkzaam was op de “marine supply base” van een grote offshore aannemer.

Hier bediende ik niet alleen de kranen maar het hele machinepark, van de brandweerauto tot verreiker tot conventionele trailer. Les geven aan de lokale kraanmachinisten en riggers hoorde ook tot mijn takenpakket, erg leuk en dankbaar om te doen. Binnen hetzelfde bedrijf werd ik anderhalf jaar later aangenomen in de offshore tak om opgeleid te worden om ’s werelds grootste offshore kranen te bedienen en werd ervaren met het draaien op zee.

Een jaar later breidde deze ervaring zich uit met meerdere projecten op de Noordzee, toen bij een andere werkgever en kleinere kranen maar zeker niet minder uitdagend.

Toen de oliecrisis kwam werd het tijd om de werkzaamheden op land te hervatten en nu als zelfstandig ondernemer,vanwege het internationale karakter waarin de werkzaamheden plaatsvinden heb ik gekozen voor de naam Maneschijn Lifting&Rigging.

Al sinds de start in het begin van 2016 raakte de agenda vol en de ervaringen in het funderingswerk, het opbouwen van rupskranen en bedienen van kranen met superlift uitvoering konden worden toegevoegd. Ook werd de SPMT operator cursus behaald bij fabrikant Scheuerle in Duitsland.

Uiteraard wordt er op het gebied van veiligheid ook niet stil gezeten, door middel van cursussen, ervaring en een gezonde dosis nieuwsgierigheid wordt het risico tot het minimum beperkt.

Het streven, en hierdoor probeer ik me te onderscheiden, is mijn opdrachtgevers het totale pakket te kunnen bieden van zowel machinist, rigger als zwaar transport medewerker.

Maneschijn Lifting&Rigging is wereldwijd inzetbaar, onshore en offshore, voor zowel korte als lange projecten!